Mintaj w bazylii

  • on 29 kwietnia 2021

Mintaj w bazylii

Składniki

2 polędwice mintaja (po 200 g)

1 garść świeżej bazylii

3 łyżki mąki

1 jajko

2 łyżki mleka

3 łyżki bułki tartej

sól, pieprz

Mintaj w bazylii

Przygotowanie

Polędwice oprószamy solą.
Bazylię siekamy.
Połowę mieszamy z mąką, drugą z bułką tartą.
Jajko mieszamy z odrobiną mleka, solą i pieprzem.
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoto, na rozgrzanym oleju.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..