Mule z warzywami

  • on 29 kwietnia 2021

Mule z warzywami

Składniki

1 kg świeżych muli

1 łyżka masła ghee

2 cebule

2 marchewki

3 łodygi selera naciowego

2 pomidory

250 g pieczarek

100 ml białego wina wytrawnego

250 ml soku pomidorowego

250 g różyczek kalafiora

1/2 czerwonej papryki

1 pęczek natki pietruszki

Mule z warzywami

Przygotowanie

Cebule siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle. Po kolei dodajemy pokrojoną marchew, seler naciowy, pokrojone pomidory (uprzednio sparzone i obrane ze skórki), pokrojone pieczarki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut.
Wlewamy wino, sok pomidorowy, zagotowujemy.
Wrzucamy różyczki kalafiora, pokrojoną paprykę. Przykrywamy naczynie, chwilę dusimy.
Dodajemy mule, wraz z wodą, która doda smaku naszej potrawie.
Ponownie przykrywamy naczynie i dusimy do momentu, kiedy muszle się otworzą. Te które nie, usuwamy.
Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..