Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

  • on 29 kwietnia 2021

Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

Składniki

2 jajka

4-5 sztuk zielonych szparagów

40 g sera feta

100 g pomidorków koktajlowych

1/2 łyżeczki oliwy z oliwek

Sól, świeżo mielony pieprz

zioła prowansalskie

Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

Przygotowanie

Najpierw przygotowujemy szparagi – odłamujemy zdrewniałe końce i kroimy na kilka części – odkładamy na bok główki i podsmażamy na małej patelni na oliwie. Po kilku minutach zalewamy rozbełtanymi jajkami (przyprawionymi solą i pieprzem) oraz dodajemy główki szparagów, fetę pokrojoną w kostkę i połówki pomidorków. Całość oprószamy ziołami i przykrywamy do ścięcia. Smacznego!
Więcej przepisów na fit-blogu Moje Kuchenne Rewelacje 🙂

Polecane przepisy: omlet ze szparagami i groszkiem

Polecane przepisy: jajecznica ze szparagami przepis

Polecane przepisy: Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..