Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

  • on 29 kwietnia 2021

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Składniki

jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo

por część biała 5 cm

kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry

chrzan tarty 1 łyżeczka

musztarda 1 łyżeczka

majonez 2 łyżeczki

ketchup 1 łyżka

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, od momentu wrzenia wody 8-10 minut. Ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek.

Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Smacznego!!!

Polecane przepisy: Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..