Pieczarkowa przystawka

  • on 29 kwietnia 2021

Pieczarkowa przystawka

Składniki

Pieczarki świeże duże 8 szt.

Serek topiony

Masło 1 łyżka

Sól i pieprz do smaku

Natka pietruszki

Pieczarkowa przystawka

Przygotowanie

Składniki:
Pieczarki świeże duże 8 szt.
Serek topiony
Masło 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki i wydrążyć łyżeczką i odstawić. Wydrążony miąższ zmielić i przysmażyć na maśle. Następnie dodać topiony serek, przyprawić do smaku, i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać pieczarki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około pół godziny. Po upieczeniu posypać natka pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..