Pomidory faszerowane pastą jajeczną.

  • on 29 kwietnia 2021

Pomidory faszerowane pastą jajeczną.

Składniki

pomidory rzymskie lub inne mniejsze 2 szt.

pasta jajeczna z farszem kiełbasy i porem

Składniki do pasty:

jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo

por część biała 5 cm

kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry

chrzan tarty 1 łyżeczka

musztarda 1 łyżeczka

majonez 2 łyżeczki

ketchup 1 łyżka

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Pomidory faszerowane pastą jajeczną.

Przygotowanie

Wykonanie pasty:
Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Faszerowanie pomidorów:
Wymyte pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, wydrążamy je łyżeczką, układamy na talerzyku.

Zrobioną pastę wkładamy do szprycy i szprycą zapełniamy wydrążone miejsca w pomidorach. Pomidory z pastą posypujemy drobno pokrojonym porem.
Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..