Rolada mięsna w cieście francuskim

  • on 29 kwietnia 2021

Rolada mięsna w cieście francuskim

Składniki

mięso mielone wieprzowe 40 dag

bułka 1 szt

Cebula biała 1 szt

Czosnek 2 ząbki

Masło 2 łyżki

Jajo kurze 2 szt

Musztarda 1 łyżka

sól 1 łyżeczka

Tymianek 1/4 łyżeczki

Majeranek 1/4 łyżeczki

sól i pieprz do smaku

Ciasto francuskie 1 opakowanie

Rolada mięsna w cieście francuskim

Przygotowanie

Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać 1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.

Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek.

Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.

Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut.

Polecane przepisy: mięso mielone w cieście francuskim biedronka

Polecane przepisy: mielone w cieści francuskim

Polecane przepisy: rolada warzywna w cieście francuskim

Polecane przepisy: rolada serowa w cieście francuskim

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..