Sałatka porowo-jajeczna

  • on 29 kwietnia 2021

Sałatka porowo-jajeczna

Składniki

2 duże pory

10 ugotowanych na twardo jajek

1 puszka groszku konserwowego

1 puszka kukurydzy

1 słoik korniszonów

1 mały słoiczek majonezu

sól i pieprz

Sałatka porowo-jajeczna

Przygotowanie

Pory oczyszczamy i przekrawamy wzdłuż na pół,a potem kroimy w cieniutkie paseczki. Pokrojone pory parzymy przez około 2-3 minut we wrzącej wodzie, a następnie dokładnie hartujemy zimną woda i odstawiamy do odcieknięcia z nadmiaru wody. Sparzonego i odcedzonego pora przekładamy do miski i dodajemy pokrojone w kostkę ugotowane jajka, pokrojone w kostkę korniszony, odcedzony groszek i kukurydzę oraz majonez.

Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..