Schab dojrzewający.

  • on 29 kwietnia 2021

Schab dojrzewający.

Składniki

schab surowy 1,5 kg.

Cukier 3/4 szklanki.

Sól 3/4 szklanki.

Papryk slodka mielona 4 łyżki stołowe.

Czosnek granulowany 5 łyżek stołowych.

Pieprz czarny mielony 1 łyżka stołowa.

Majeranek 2 łyżki stołowe.

Schab dojrzewający.

Przygotowanie

Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab.
Całość odstawić do lodówki na 24 godziny.
Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć.
Zawartość naczynia wylać.
Naczynie umyć.

Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą.
Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny.
Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem.
Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami.
Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso.
Wkładamy do pończochy i zawiązujemy.
Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni.
Gotowe !!!

Polecane przepisy: schab dojzewajacy

Polecane przepisy: schab dojrzewajacy

Polecane przepisy: schab dojrzewający w przyprawach

Polecane przepisy: schab surowy dojrzewający

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..