Śledzie marynowane

  • on 29 kwietnia 2021

Śledzie marynowane

Składniki

Wiaderko śledzi

szklanka wody

1/3 szklanki octu spirytusowego

130 ml oleju

Łyżka cukru

ziele angielskie, liść laurowy

łyżeczka pieprzu

3 cebule

1 cebula czerwona

Śledzie marynowane

Przygotowanie

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie aby nie były za słone, pokroić na trzy części cebule pokroić w talarki. Do garnka wrzucić wszystkie składniki zalewy i zagotować, gotować ok 10 minut.
Śledzie włożyć do słoika, zalać zimną zalewą i odstawić w zimne miejsce, aby się przegryzły.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..