Śledzie w sosie pomidorowym

  • on 29 kwietnia 2021

Śledzie w sosie pomidorowym

Składniki

matiasy 1/2 kg

Koncentrat pomidorowy 1 słoiczek (mały)

Ocet 1/4 szklanki

Cebula biała 2 szt

Czosnek 2 ząbki

olej 2 łyzki

Sól do smaku

papryka słodka do smaku

pieprz ziarnisty 10 ziarenek

Śledzie w sosie pomidorowym

Przygotowanie

Wykonanie:
Śledzie opłukać i namoczyć w 2 szklankach wody z octem przez 2,5 godziny. Po czym śledzie odsączyć i pokroić. Cebulę obrać, cienko pokroić i zeszklić na oleju z zmiażdżonym czosnkiem. Następnie dodać koncentrat, sól i paprykę do smaku, wrzucić ziarenka pieprzu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 5 minut. Marynatę ostudzić, zalać śledzie staranie wymieszać, przełożyć do słoików , zamknąć i odłożyć na jedną dobę. Możemy przechowywać około tygodnia w lodówce.

Polecane przepisy: śledzie zielone smażone w sosie pomidorowym

Polecane przepisy: śledzie w sosie pomidorowym od ewy wachowicz

Polecane przepisy: śledzie w occie w sosie pomidorowym

Polecane przepisy: śledzie z ananasem w sosie pomidorowym

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..