Smażone pomidory z fetą

  • on 29 kwietnia 2021

Smażone pomidory z fetą

Składniki

pomidory 2 szt

feta100g

Oliwa z oliwek do smażenia

czosnek 2 ząbki

dodatki:papryczka chili, oliwki, kolendra

cebula czerwona, cebula dymka

Smażone pomidory z fetą

Przygotowanie

Umyte pomidory pokroiłam ze skórka na grubsze plastry.
Na oliwie podsmażyłam dwa lekko zgniecione ząbki czosnku, gdy się przyrumieniły wyjęłam je- mają oddać aromat.
Zdjęłam patelnie z ognia, żeby nie pryskało i położyłam plastry pomidorów. Skropione oliwa pomidory można podsmażać na grillu na papierze do pieczenia.
Pomidory smażyłam po kilka minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przysmażone.
Przełożyłam je na talerz, dodałam pokruszoną fetę i ulubione dodatki: chili dla ostrości, cebulę i dymkę dla świeżości, ziołową w smaku kolendrę i oliwki dla zrównoważenia słonego smaku.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..