Sos paprykowo- pieczarkowy

  • on 29 kwietnia 2021

Sos paprykowo- pieczarkowy

Składniki

Papryka czerwona 1/2 kg

Pieczarki świeże 20 dag

Cebula biała 2 szt

olej 2 łyżki

mąka 1/2 łyzki

Śmietana 2/3 szklanki

Natka pietruszki

sól i pieprz do smaku

papryka mielona słodka do smaku

Sos paprykowo- pieczarkowy

Przygotowanie

WYKONANIE:
Paprykę, cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać odrobinę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 25 minut (często mieszając). Pod koniec dodać śmietanę połączoną z mąką, posiekaną natką pietruszki oraz z przyprawami.

Polecane przepisy: sos pieczarkowy bez smietany

Polecane przepisy: sos paprykowo cebulowy

Polecane przepisy: sos paprykowo cukiniowy

Polecane przepisy: sos paprykowo śmietanowy przepis

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..