Tatar siekany bez jaja

  • on 29 kwietnia 2021

Tatar siekany bez jaja

Składniki

polędwica wołowa lub ligawa 150 g osoba

cebula

papryka konserwowa czerwona 1 cała

kapary 2 łyżki

bazylia i koperek posiekane po łyżce

oliwa zamiast żółtka

sos sojowy do przyprawiania

sok z cytryny, połówka

pieprz

Tatar siekany bez jaja

Przygotowanie

Najlepszy tatar jest siekany.
Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam.
W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli.
Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek.
Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..