Wielkanocna sałatka z rzeżuchą

  • on 29 kwietnia 2021

Wielkanocna sałatka z rzeżuchą

Składniki

Rzeżucha posiekana 6 łyżek

Jajka 3 szt.

Papryka żółta 1/4 szt.

Papryka czerwona 1/4 szt.

Ogórek zielony 1/3 szt.

Rzodkiewki 7-9 szt.

Majonez 2 łyżki

Jogurt naturalny typu islandzkiego 3 łyżki

Sól

Pieprz

Wielkanocna sałatka z rzeżuchą

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć.
Ogórek zielony obrać i pokroić w drobną kostkę.
Obie papryki i rzodkiewki również pokroić w kosteczkę.
Rzeżuchę drobno posiekać.
W miseczce wymieszać jogurt naturalny z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.

W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.

Smacznego 🙂

🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..