Wiosenne ogórki małosolne.

  • on 29 kwietnia 2021

Wiosenne ogórki małosolne.

Składniki

ogórki małe ile będziemy kisili

Koperek

czosnek średnia główka na litrowy słoik

Sól morska

Wiosenne ogórki małosolne.

Przygotowanie

Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać.
Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku.
Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku.

Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić .
Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić.
Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami.

Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..