Zupa belgijska (Potage belge)

  • on 29 kwietnia 2021

Zupa belgijska (Potage belge)

Składniki

1/2 główki czerwonej kapusty

2 cebule

250 g wołowiny

1 ząbek czosnku

1 jabłko

1 łyżka masła

1 łyżeczka cukru

1 liść laurowy

sól, pieprz

Zupa belgijska (Potage belge)

Przygotowanie

Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy pokrojone w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5 l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy pół godziny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..