Zupa paprykowa

  • on 29 kwietnia 2021

Zupa paprykowa

Składniki

Papryka czerwona- 2 szt.

Ziemniaki- 5 szt.

Czosnek- 3 ząbki

Kukurydza konserwowa- 1 puszka

Cebula biała- 1 szt.

Bulion- 6 szklanek

Masło- 2 łyżki

chilli- płaska łyżka

słodka papryka- płaska łyżka

Imbir

Cytryna- 1/2 szt.

Natka pietruszki- 1 pęczek

Zupa paprykowa

Przygotowanie

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..