Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami

  • on 29 kwietnia 2021

Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami

Składniki

mielone mięso z szynki- 50 dag

Papryka czerwona- 1 szt.

papryka zielona- 1 szt.

Cebula biała- 2 szt.

Ogórek konserwowy – 10 szt.

Koncentrat pomidorowy- 4 łyżki

Bulion- 2 litry

Makaron świderki- 25 dag

słodka papryka- 2 łyżki

Sól

Pieprz

tłuszcz do smażenia

Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami

Przygotowanie

Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki.
Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Polecane przepisy: Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..