Zupa warzywna z cukinią i żółtym serem

  • on 29 kwietnia 2021

Zupa warzywna z cukinią i żółtym serem

Składniki

Cukinia- 1 szt.

Kukurydza konserwowa- 1 puszka

Papryka czerwona- 1 szt.

Cebula biała- 1 szt.

Czosnek- 3 ząbki

Marchew- 1 szt.

Kapusta pekińska- 1/2 szt.

Ziemniaki- 2 szt.

kiełbasa- 1/2 kg

Ser żółty- 20 dag

Bulion- 2 litry

Koncentrat pomidorowy- 2 łyżki

Sól

Pieprz

Natka pietruszki

tłuszcz do smażenia

Zupa warzywna z cukinią i żółtym serem

Przygotowanie

Kiełbasę pokrój w cienkie półplasterki. Smaż na tłuszczu do czasu aż kiełbasa się zrumieni. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do kiełbasy. Smaż do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż wszystko do garnka. Wlej bulion. Zagotuj. Do wywaru dodaj pokrojoną w półplastry cukinię, pokrojoną w paski paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj przez 15 minut. Kapustę posiekaj. Kukurydzę odsącz na sitku. Ser zetrzyj na tarce. Wszystko dodaj do zupy. Dodaj koncentrat. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę posyp posiekaną natką pietruszki.

Polecane przepisy: Zupa warzywna z cukinią i żółtym serem

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..