Zupa z cukinii i awokado

  • on 29 kwietnia 2021

Zupa z cukinii i awokado

Składniki

200 g zielonej cukinii

200 g żółtej cukinii

1 marchew

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

2 pomidory

1 awokado

1,5 l wrzącej wody

5 łyżek drobnego makaronu

natka pietruszki

sól, pieprz

Zupa z cukinii i awokado

Przygotowanie

Cukinie myjemy i razem z marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle razem z posiekanym czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 min pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..