Bakłażan zapiekany

  • on 30 kwietnia 2021

Bakłażan zapiekany

Składniki

2 bakłażany,1 puszka pomidorów, 1cebula , 300gm. mocarella

sól, pieprz, chili.

Bakłażan zapiekany

Przygotowanie

Bakłażan pokroić w pół cm. plastry, posolić i odstawić na chwolę aż wyjdzie rosa. podsmażyć je na patelni najlepiej grillowej( ale i na zwykłej jest dobrze).
Podsmażyć cebulkę, wrzucić pomidory, i przyprawy, chili w/g uznania.
gotować sos do odparowania soku. Ma być gesty aby nie sciekał z bakłażana.
Rozłożyc plasty na bleszkę, posmarowac sosem,plaster sera bakłażan , sos i plaster sera , tak po dwie lub trzy warstwy bakłażana, jak cieńsze plastry to można i cztery warstwy. Zapiec w piekarniku do zezłocenia sera Jeśli został nam sos pomidorowy to można nim dodatkowo polewać upieczone zapiekanki w/g gustu jak kro lubi. Czasem w zezonie dodaję jeszcze po kawałku cukini. Smacznego.

Polecane przepisy: baklazan zapiekany

Polecane przepisy: jak wygląda bakłażan zdjęcia

Polecane przepisy: bakłażan zapiekany z warzywami

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..