Biała czekolada na gorąco

  • on 30 kwietnia 2021

Biała czekolada na gorąco

Składniki

3 szklanki mleka

1 szklanka śmietany

ok. 230 gram białej czekolady w kropelkach

1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

sól

bita śmietana (opcjonalnie)

kolorowa posypka cukrowa (opcjonalnie)

Biała czekolada na gorąco

Przygotowanie

Do garnka dodać 3 szklanki mleka, 1 szklankę śmietany, ok. 230 gram białej czekolady w kropelkach, 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego oraz szczyptę soli i wstawić na średni ogień.
Podgrzewać często mieszając do czasu, aż czekolada rozpuści się, wszystkie składniki połączą się, a napój nabierze gładkiej konsystencji.
Nie należy jednak dopuścić do wrzenia.

Gotową gorącą, pyszną i kremową białą czekoladę podawać udekorowaną na przykład bitą śmietaną i kolorową posypką cukrową.
SMACZNEGO!

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..