Bioderka z kurczaka z pieczarkami i cebulą i ziemniakami.

  • on 30 kwietnia 2021

Bioderka z kurczaka z pieczarkami i cebulą i ziemniakami.

Składniki

bioderka z kurczaka 4 szt.

cebula 2 szt.

pieczarki 4 szt.

ziemniaki 4-6 szt.

olej 6 łyżek

wegeta bez konserwantów 2 łyżki

pieprz ziołowy do smaku

pieprz kolorowy do smaku

pieprz czarny do smaku

sól do smaku

pomidorki koktajlowe

korniszony

ostre papryczki cherry

Bioderka z kurczaka z pieczarkami i cebulą i ziemniakami.

Przygotowanie

Bioderka z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i polewamy olejem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę z pieczarkami równomiernie układamy na dnie formy do pieczenia.

Na wyłożoną cebulę z pieczarkami układamy bioderka. Na wierzchu układamy połówki ziemniaków.

Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.

Upieczone bioderka podajemy na gorąco z upieczonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi.

lub korniszonami i ostrymi papryczkami cherry.
Smacznego !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..