Buraczki

  • on 30 kwietnia 2021

Buraczki

Składniki

ok. 1 kg buraczków

zimna przegotowana woda

6 – 8 tabletek słodzika

sól, kwasek cytrynowy

Buraczki

Przygotowanie

Umyć buraczki. Przygotować garnek z wodą, włożyć buraczki.
Gotować do miękkości.
Ugotowane i ostudzone buraczki obrać ze skórki.
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać sól, rozgniecione słodziki, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku. Podlać zimną wodą przegotowaną. Wymieszać wszystko.
Wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
Smacznego!

Polecane przepisy: buraczki tarte wg magdy gesler

Polecane przepisy: ewa wachowicz buraczki

Polecane przepisy: buraczki siostry anastazji

Polecane przepisy: buraczki wekowane

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..