Chleb kukurydziany z miodem

  • on 30 kwietnia 2021

Chleb kukurydziany z miodem

Składniki

mąka pszenna typ 650 800 g

mąka kukurydziana 120 g

miód 2 łyżki

drożdże świeże 40 g

woda ciepła 3 szklanki

sól 1 łyżka

Chleb kukurydziany z miodem

Przygotowanie

Drożdże skruszyć do miski, dodać miodu i zalać częścią ciepłej wody, pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do wyrośnięcia na ok. 120 min.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Uformować bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na ok. 40 min. Przed włożeniem do piekarnika ukośnie naciąć. Piec w nagrzanym do 230 piekarniku przez ok. 30 min.
Smacznego!

Polecane przepisy: chleb kukurydziany z maszyny do chleba

Polecane przepisy: chleb kukurydziany thermomix

Polecane przepisy: proste dania z miodem

Polecane przepisy: dietetyczne potrawy z mąki kukurydzianej

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..