Chlebek kukurydziany

  • on 30 kwietnia 2021

Chlebek kukurydziany

Składniki

mąka kukurydziana 1/2 kg

Mleko 2 szklanki (zimnego)

Smalec 15 dag

Jajo kurze 4 szt

sól do smaku

maliny lub jeżyny.

Chlebek kukurydziany

Przygotowanie

Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski i rozprowadzić połową mleka, następnie dodać smalec i wbijać po jednym jajku. Ciasto wyrabiać około 20 minut po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną smalcem i piec około godziny w temperaturze 170 stopni. Pokroić na kawałki i podawać z konfiturą. Można podać z owocami i bitą śmietaną.

Polecane przepisy: CHLEB KUKURYDZIANY

Polecane przepisy: chleb kukurydziany thermomix

Polecane przepisy: wegański chleb kukurydziany

Polecane przepisy: mąka kukurydziana

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..