Chrupiący kurczak z parmezanem

  • on 30 kwietnia 2021

Chrupiący kurczak z parmezanem

Składniki

100 startego parmezanu

50 g bułki tartej

1 jajko

2 łyżeczki musztardy Dijon

4 filety z piersi kurczaka (po ok. 170 g każdy)

1/2 łyżeczki soli czosnkowej

1/4 łyżeczki świeżego zmielonego czarnego pieprzu

1 łyżka posiekanej natki pietruszki do dekoracji

Chrupiący kurczak z parmezanem

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.

Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.

Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..