Chutney jabłkowy

  • on 30 kwietnia 2021

Chutney jabłkowy

Składniki

jabłka kwaśne 75 dag

Papryka czerwona 2 szt

Imbir 20 gram

Ocet jabłkowy 50 ml

Goździki 6 szt

Cukier trzcinowy 15 dag

papryka ostra mielona 1 szczypta

Chutney jabłkowy

Przygotowanie

Wykonanie:
Jabłka i paprykę obrać i pokroić. Imbir zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki przełożyć do rondelka , zalać octem, posypać cukrem, przyprawami i mieszając gotować bardzo powoli przez 35 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Podawać do mięsa wieprzowego.

Polecane przepisy: ocet jabłkowy ewa wachowicz

Polecane przepisy: magda gessler chutney

Polecane przepisy: chutney

Polecane przepisy: chutney pomidorowo jabłkowy

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..