Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym

  • on 30 kwietnia 2021

Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym

Składniki

1 sałata rzymska

1 łyżka masła

1-2 łyżki oliwy

szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu świeżo mielonego

1 łyżeczka soku z cytryny

sos szafranowy (wg przepisu na Dorsza w sosie szafranowym z mojej strony)

Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym

Przygotowanie

1. Sałatę oczyść i osusz.
2. Przekrój na pół.
3. Oprósz solą oraz pieprzem.
4. Na patelni grillowej rozgrzej masło z oliwą.
5. Przełóż na patelnię sałatę.
6. Smaż z obu stron aż się przyrumieni.
7. Pod koniec skrop sokiem z cytryny.
8. Wyłóż na talerz i polej sosem szafranowym.
9. Gotowe. Smacznego 🙂
Ps. Równie smaczna będzie z ulubionym sosem vinegrette.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..