Dynia duszona w warzywach.

  • on 30 kwietnia 2021

Dynia duszona w warzywach.

Składniki

dynia 1,25 kg

maka 3 łyżki

Smalec 2 łyżki

warzywa 1 pęczek

groszek zielony

Ser żółty 10 dag

Koncentrat pomidorowy 3 łyżki

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

papryka słodka mielona do smaku

Dynia duszona w warzywach.

Przygotowanie

Wykonanie:
Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Warzywa obrać, pokroić , przyprawić do smaku i udusić na oleju do miękkości. Następnie warzywa wymieszać z przecierem pomidorowym i startym serem. Usmażoną dynię wyłożyć na półmisku, obłożyć warzywami i podawać zaraz po przyrządzeniu.

Polecane przepisy: mintaj duszony w warzywach

Polecane przepisy: karp duszony w warzywach

Polecane przepisy: karp w warzywach duszony

Polecane przepisy: dynia duszona z cukinią

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..