Grecki chlebek jogurtowy

  • on 30 kwietnia 2021

Grecki chlebek jogurtowy

Składniki

mąka 75 dag

Masło 25 dag

Cukier 15 dag

Jajo kurze 6 szt

Jogurt naturalny 250 ml

Proszek do pieczenia 2 łyżki

Soda oczyszczona 1 łyżeczka

Grecki chlebek jogurtowy

Przygotowanie

Wykonanie:
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie powoli wsypywać mąkę, proszek, sodę i wlać jogurt. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem bardzo delikatnie.

Piec w temperaturze 170°C około 40 minut.

Podawać z konfiturą, a w sezonie np. z musem truskawkowym i bitą śmietaną.

Polecane przepisy: GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY

Polecane przepisy: truskawkowy

Polecane przepisy: szybki grecki obiad

Polecane przepisy: grecki drink

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..