Grzanki czesterki

  • on 30 kwietnia 2021

Grzanki czesterki

Składniki

czerstwa bułka 20 dag

Jajo kurze 1 szt.

Mleko 100 ml

Ser żółty 5 dag

Bułka tarta 5 dag

sól i pieprz do smaku

Zioła prowansalskie do smaku

olej do smażenia

Grzanki czesterki

Przygotowanie

Wykonanie:
Bułkę czerstwą pokroić w słupki. Jajo rozbić z mlekiem, a bułkę tartą wymieszać z serem żółtym i przyprawami. Słupki bułek maczać w mleku z jajem, chwilę potrzymać by nasiąkły (uważać żeby za bardzo się nie rozmiękły). Obtaczać w bułce tartej z serem i przyprawami, obsmażać dokładnie na złoty kolor. Podawać do zup.

Polecane przepisy: grzanki do sałatki greckiej

Polecane przepisy: mamut grzanki

Polecane przepisy: dietetyczne grzanki czosnkowe

Polecane przepisy: kwestia smaku grzanki czosnkowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..