Gulasz jagnięcy z owocową nutą

  • on 30 kwietnia 2021

Gulasz jagnięcy z owocową nutą

Składniki

500 g jagnięciny

2 duże gruszki

1 marchew

2 łodygi selera naciowego

2 cebule

4 ząbki czosnku

1 łyżka oleju

600 ml bulionu cielęcego

1 łyżeczka mielonego cynamonu

100 ml czerwonego wina wytrawnego

1 gałązka rozmarynu

sól, pieprz

Gulasz jagnięcy z owocową nutą

Przygotowanie

Mięso kroimy w kostkę.
Cebule, czosnek i seler siekamy.
Gruszki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Mięso podsmażamy na oleju. Wrzucamy posiekane warzywa. Chwilę dusimy pod przykryciem.
Dodajemy gruszki i marchew, smażymy.
Wlewamy wino, dodajemy cynamon i gałązkę rozmarynu. Odparowujemy alkohol. Zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu przez 30 minut.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..