Hiszpańska Paella

  • on 30 kwietnia 2021

Hiszpańska Paella

Składniki

1 filet z kurczaka

Przyprawa pikantna do kurczaka

Sól

Szafran

Olej do smażenia

Cebula

Szczypta czosnku

Papryka czerwona

Papryka żółta

½ opakowania fasolki szparagowej

Pomidory w puszce

2 torebki ryżu

2 kostki rosołowe

Cytryna

Hiszpańska Paella

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki i fasolę.

4. Następnie wlewamy pomidory i wsypujemy surowy ryż, szafran, wrzucamy kostki rosołowe podlewamy wodą.
5. Przykrywamy pokrywką i prużymy do chwili, kiedy ryż będzie dobry.

6. Na koniec solimy i łączymy mięsem.
7. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy plasterkami cytryny.
8. Danie gotowe.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..