Jajka faszerowane pieczarkami.

  • on 30 kwietnia 2021

Jajka faszerowane pieczarkami.

Składniki

6 jajek

200 g pieczarek

1 cebula

150 g śmietany 12%

2 łyżki świeżej natki pietruszki

sól, pieprz

olej do smażenia

kilka kropel maggi

Jajka faszerowane pieczarkami.

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki. Usmażyć, delikatnie posolić.

Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do jajek, ale nie wszystko zostawić 4-5 łyżek.

Do pozostałej masy dodać śmietanę, kilka kropel maggi ( można pominąć) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem polać jajka.
Życzę smacznego:)

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..