Kapuśniak z cukinią

  • on 30 kwietnia 2021

Kapuśniak z cukinią

Składniki

30 dag kiszonej kapusty

1 młoda cukinia

25 dag ziemniaków

1 biała cebula

1 marchewka

3 łyżki oleju

1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej

pieprz ziarnisty do smaku

listek laurowy do smaku

kminek do smaku

Kapuśniak z cukinią

Przygotowanie

Wykonanie:
Zagotować 1 ½ lira wody z listkiem laurowym, pieprzem i kminkiem, posolić do smaku, dodać pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i gotować 15 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić, dodać do zupy i gotować przez pół godziny. Cebulę obrać, posiekać i razem ze startą obraną cukinią przysmażyć na oleju z dodatkiem mielonej papryki. Po czym dodać do zupy, w razie potrzeby doprawić do smaku, gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać z pieczywem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..