Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

  • on 30 kwietnia 2021

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Składniki

20-30 dag kapusty pekińskiej

1 jabłko

1 średnia marchewka

1 średnia cebula czerwona

2 ogórki kiszone

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki posiekanego szczypiorku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

pieprz, cukier do smaku

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Przygotowanie

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Polecane przepisy: Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..