Kapusta pekińska z musztardą francuską

  • on 30 kwietnia 2021

Kapusta pekińska z musztardą francuską

Składniki

1 duża kapusta pekińska

2-3 łyżki majonezu

3-4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%

4 łyżeczki musztardy francuskiej

1 płaska łyżka miodu

sok z połowy cytryny

2 łyżki oliwy

sól, pieprz

Kapusta pekińska z musztardą francuską

Przygotowanie

Kapustę szatkujemy drobno. Przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy oliwą i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

Majonez, kwaśną śmietanę, miód oraz musztardę francuską mieszamy ze sobą. Polewamy kapustę pekińską i jeszcze raz mieszamy wszystko razem.

Polecane przepisy: Kapusta pekińska z musztardą francuską

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..