Kąski z kurczaka w jogurtowej marynacie

  • on 30 kwietnia 2021

Kąski z kurczaka w jogurtowej marynacie

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka,

200 ml jogurtu greckiego,

2 jajka,

0,5 łyżeczki kurkumy,

1 łyżeczka słodkiej papryki,

szczypta chili,

sól i pieprz do smaku,

1łyżeczka suszonego oregano.,

panier wielozbożowy/bułka tarta

Kąski z kurczaka w jogurtowej marynacie

Przygotowanie

Piersi z kurczaka kroimy w zgrabne kawałki ( jak większe frytki).
Jogurt grecki mieszamy z jajkami, ziołami i przyprawami.
Wrzucamy do marynaty kawałki kurczaka i odstawiamy na minimum godzinę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy.
Kawałki kurczaka panierujemy w panierze wielozbożowym.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podajemy jako danie obiadowe lub przystawkę.
Smacznego 😉

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..