Kawior z bakłażana

  • on 30 kwietnia 2021

Kawior z bakłażana

Składniki

Bakłażan 3-4 szt

Oliwa 1 szklanka

Majonez 2 łyżki

sól i pieprz do smaku

ocet 1 łyzka

Natka pietruszki

Kawior z bakłażana

Przygotowanie

Wykonanie:
Bakłażany upiec w piekarniku, ciepłe Obrać ze skórki, a następnie posiekać drewnianym nożem ( przy użyciu noża metalowego bakłażany zmieniają barwę). Uzyskaną miazgę dokładnie utrzeć , następnie dodawać powoli oliwę , ocet do smaku. Całość wymieszać z majonezem, dodać natkę pietruszki sól, pieprz do smaku i podawać jako zakąski.

Polecane przepisy: kawior z ikry troci

Polecane przepisy: kawior z ikry śledzia

Polecane przepisy: kuchnia lidl sałatka z bakłażana okrasy

Polecane przepisy: pasta z bakłażana na zimę

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..