Koktajl wiśniowo – migdałowy

  • on 30 kwietnia 2021

Koktajl wiśniowo – migdałowy

Składniki

1 dojrzały banan

1 szklanka mrożonych wiśni

1/2 szklanki mleka migdałowego (lub zwykłego)

1 łyżka masła migdałowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1/4 łyżeczki ekstraktu z migdałów

Koktajl wiśniowo – migdałowy

Przygotowanie

Banan obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do kielicha blendera.
Następnie dodać także 1 szklankę mrożonych wiśni, 1 łyżkę masła migdałowego, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, 1/4 łyżeczki ekstraktu z migdałów oraz 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub zwykłego).

Wszystkie składniki zblendować na gładką, jednolitą masę, zaczynając od najmniejszych obrotów i stopniowo je zwiększając.
Podawać w wysokich szklankach, dodatkowo udekorowane na przykład płatkami migdałów i mrożonymi wiśniami.
SMACZNEGO I NA ZDROWIE!

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..