Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

  • on 30 kwietnia 2021

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Składniki

20-30 dag kapusty pekińskiej

1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry

1/2 papryki czerwonej

1/2 papryki zielonej

kawałek dyni

1/2 szkl kukurydzy konserwowej

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu light

pieprz kolorowy

płatki migdałowe

sól do smaku

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać.

Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki.

Kukurydzę osączyć z zalewy. Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.

Polecane przepisy: szybka i tania surówka z kapusty pekińskiej

Polecane przepisy: ewa gotuje surówki z pekińskiej

Polecane przepisy: surówka z kapusty pekińskiej na zimę

Polecane przepisy: surówka z kapusty pekińskiej do grilla

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..