Krem paprykowo-pomidorowy.

  • on 30 kwietnia 2021

Krem paprykowo-pomidorowy.

Składniki

czerwone papryczki 6 szt.

pomidory około 60dkg

koperek pęczek

cebula 2 szt

czosnek 4 ząbki

bazylia 2 łyżeczki

czosnek suszony 1 łyżeczka

śmietana 18 % kopiata łyżka

pieprz

weka na grzanki

oliwa z oliwek 2 łyżki

sól do smaku

Krem paprykowo-pomidorowy.

Przygotowanie

Oliwę rozgrzać na patelni,wrzucić pokrojone papryczki,cebulę i czosnek,podsmażać.
Pomidory obrać ze skórki pokroić i dodać do papryczek i dalej podsmażać.
Przełożyć do garnka,zblendować,dodać około 700ml wody,jeśli krem jest za gęsty dolać więcej.
Zagotować dodając przyprawy.
Śmietanę zahartować gorącym kremem dodać do całości oraz posiekany koperek.
Zagotować i doprawić do smaku.
Osobno pokroić wekę w kostkę i na maśle usmażyć grzanki.

Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..