Marmolada Dzem dyniowo-marchewkowy Hokkaido

  • on 30 kwietnia 2021

Marmolada Dzem dyniowo-marchewkowy Hokkaido

Składniki

300g dyni Hokkaido

300g obranej marchewki

250ml soku pomaranczowego

sok z jednej cytryny

500g zelujacego cukru

laska wanili lub ekstrakt waniliowy

pól lyzeczki cynamonu

Marmolada Dzem dyniowo-marchewkowy Hokkaido

Przygotowanie

Obrane marchewki i dynie z sokiem pomaranczowym doprowadzamy do zagotowania.Nastepnie przykrywamy pokrywka i gotujemy na malym ogniu przez 20 min.az marchewki zmiekkna.
Wszystko razem bledujemy.Dodajemy sok z cytryny,wanilie,pól lyzeczki cynamonu i cukier zelujacy.Wszystko mieszamy i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy jakies 4 minuty i wlewamy do czystych ,wyparzonych sloików.Przewracamy do góry dniem przez 20 min.GOTOWE!
Marmolada wyszla przepyszna,polecam!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..