Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

  • on 30 kwietnia 2021

Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Składniki

400g śledzi (matiasy)

2 woreczki ryżu

4 jajka ugotowane na twardo

4 małe cebule

majonez

olej

Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Przygotowanie

Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny.
Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki).
Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).

Przygotowujemy naczynia.
Układamy w następującej kolejności: ryż – cebula- pokrojone śledzie.
Smarujemy majonezem według uznania.
Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.

Polecane przepisy: Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..