Mielone Alladynki

  • on 30 kwietnia 2021

Mielone Alladynki

Składniki

1 filet z kurczaka

Cebula

1 torebka ryżu

Papryka czerwona

½ małej główki kapusty włoskiej

½ puszki kukurydzy

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Bułka tarta

Olej do smażenia

Czosnek

Papryka ostra

Sól

Mielone Alladynki

Przygotowanie

1. Mięso kroimy bardzo drobno.
2. Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem.
4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz kapustę i kukurydzę odlaną z zalewy.

5. Doprawiamy papryką, solą, czosnkiem, wbijamy jajka i wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy.

6. Robimy okrągłe kuleczki, panierujemy w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..