Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

  • on 30 kwietnia 2021

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Składniki

Ciasto francuskie 150g

Szparagi zielone 15 sztuk

szynka wędzona surowa 3 plastry

3 jajka

ser pecorino do posypania

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Przygotowanie

Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.
Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.

Polecane przepisy: sałatka z zupek chińskich z szynką i jajkiem

Polecane przepisy: mini tarty na słono

Polecane przepisy: sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem

Polecane przepisy: szparagi smażone z jajkiem

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..