Młoda „parzybroda”

  • on 30 kwietnia 2021

Młoda „parzybroda”

Składniki

Kapusta 1 główka

Ziemniaki 0,5kg

Cebula biała 1 szt

boczek wędzony 15 dag

mąka 1 łyżka

sól do smaku

majeranek do smaku

Młoda „parzybroda”

Przygotowanie

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, ziemniaki obrać,, pokroić, zalać 1 szklanką osolonego wrzątku i gotować przez 20 minut bez przykrycia. Boczek pokroić razem z cebulą i podsmażyć na patelni z dodatkiem mąki, następnie połączyć z ugotowaną zupą, doprawić do smaku.

Polecane przepisy: kapusta słodka z ziemniakami parzybroda

Polecane przepisy: parzybroda z mięsem

Polecane przepisy: Młoda „parzybroda”

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..