Nadziewany makaron conchiglioni

  • on 30 kwietnia 2021

Nadziewany makaron conchiglioni

Składniki

25 dag makaronu conchiglioni

10 dag sera feta

1 mała czerwona papryka

jeden ogórek zielony

1 pomidor

1 czerwona mała cebula

kilka listków bazylii

2-3 łyżki oliwy z oliwek

kilka zielonych oliwek

kilka czarnych oliwek

sól i pieprz

1 mała rzymska podłużna sałata

Nadziewany makaron conchiglioni

Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą na sitku.

Ogórka, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.

Mieszamy i dodajemy rozkruszony ser feta, poszatkowane w plasterki oliwki zielone i czarne, oraz poszatkowane liście bazylii. Dodajemy również oliwę z oliwek, troszkę soli i dużo pieprzu. Pamiętajcie że ser feta jest słony.

Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

Sałatkę szatkujemy i układamy na dużym talerzu. Ostudzony makaron nadziewamy przygotowaną sałatką.

Tak nadziany makaron conchiglioni wkładamy na około godzinę do lodówki.

Smacznego !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..